,

KAISERHOFF fondiu 23 dalys KH-6169


 70.00

Parametrai:

Medžiaga: nerūdijantis plienas
6 x fondiu šakutė su bakelito rankena
6 x fondiu šaukštas su bakelito rankena
6 x keraminis dubuo
Pasukamas pagrindas
Fondiu puodas
Degiklis

Iš fondiu istorijos Fondue yra būdas gaminti maistą iš Ispanijos (jis atsirado čia XVIII a.). Be šveicarų, prancūzai taip pat teigia patiekalo kilmę. Žodis fondiu reiškia lydymą (klasikinėje prancūzų virtuvėje šis žodis skirtas lydytam maistui, dažniausiai su sūriu). Iš pradžių tai buvo kaitinamas dubuo su sūrio (mažiausiai dviejų rūšių) ir vyno mišiniu, tada vyno ir sūrio mišinyje panardinta duon, kad suminkštėtų.

Galime pasirinkti sūrio, šokolado ar mėsos fondiu: šiandien fondiu yra įvairių formų. Be sūrio padažo (dažniausiai šiuo atveju naudojami „Emmental“, čederio, parmezano ar goudos) galime naudoti saldų padažą (pavyzdžiui, iš lydyto šokolado), rūgštų arba mėsos sultinį. Padažuose galime merkti ne tik duoną ir kitus kepinius, bet ir mėsą, žuvį, jūros gėrybes, vaisius (kivi, bananus, braškes, obuolius, abrikosus, slyvas) arba daržoves (agurkus, svogūnus, uogienes, marinuotus česnakus).
Papildomi patiekalai visada patiekiami mažuose dubenėliuose.

KREPŠELIS

close